Over mij

Ik ben een gedreven plastisch chirurg, geboren in Graz, Oostenrijk als dochter van een gynaecoloog. Al vroeg bewonderde ik zijn kennis en techniek. En vooral hoeveel hart hij voor zijn patiënten had. Die combinatie van eigenschappen kenmerkt ook mijn manier van werken – met inmiddels meer dan 20 jaar specifieke ervaring in esthetische borst- en gezichtschirurgie.

Opleiding

Na het gymnasium ben ik Rechten en Geneeskunde gaan studeren aan de Universiteit van Graz. Tijdens mijn studie deed ik als fellow ervaring op in New York in het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center en in het Mount Sinai Medical Center. Daarna specialiseerde ik mij verder in reconstructieve en esthetische borst- en gezichtschirurgie.

Internationale ervaring

Van 1999 tot 2001 werkte ik op de afdeling Heelkunde van Klinikum Seefeld bij München. Van 2001 tot 2004 was ik op de Afdeling Plastische en Handchirurgie in het brandwondencentrum van het Universiteitsziekenhuis Aachen werkzaam. Van 2004 tot 2005 werkte ik als waarnemend arts in een kliniek voor Esthetische Chirurgie in Ruy Vieira in Rio de Janeiro, Brazilië. Van 2006 tot 2009 was ik als plastisch chirurg aan het Caritas Hospital Regensburg, Duitsland verbonden.

Verregaande specialisatie

In 2006 ben ik ingeloot voor een fellowship van de Duitse Associatie van Plastisch Chirurgen in New York. En sinds 2009 ben ik als plastisch chirurg in Nederland werkzaam, waar vanaf 2011 het specialistenteam van Bergman Clinics heb versterkt.

In 2023 heb ik mijn eigen kliniek geopend, een privé kliniek, gespecialiseerd in esthetische borst- en gezichtschirurgie. Dat zijn de vakgebieden waarin ik veel onderzoek en ontwikkeling heb gedaan – en inmiddels kan bogen op een ruim 20- jarige ervaring. De focus ligt de laatste jaren op het verwijderen van omstreden siliconenimplantaten en volumeherstel door lipofilling.

 

Up to date

Om optimaal op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen in mijn vakgebied volg ik regelmatig nascholingen en bezoek congressen in binnen- en buitenland. Bovendien ben ik lid van de volgende beroepsverenigingen:

 • NVPC
 • NVEPC
 • The German Association of Plastic Reconstructive and Aesthetic
  Surgeons
 • The International Confederation of Plastic Reconstructive and
  Aesthetic Surgery
 • The Austrian Society for Plastic Aesthetic and Reconstructive
  Surgery

Neem contact op

Locatie

Spreekuurlocatie
Zekveldhuidcentrum Binnendelta 2T
1261 WZ Blaricum

Operatielocatie:
Flexclinics, Soestwetering 12A
3543 AZ Utrecht

Extra informatie

BIG: 69911259601
KVK Plastisch : 82530793
KVK Cosmetisch: 82530777
BTW: NL862507728B01