Blije Borsten

Met je borsten moet je blij zijn. Onbezorgd, en geen onvervulde wensen hebben, zoals ‘waren ze maar wat groter, steviger of weer net zo als vroeger’. Want mooie borsten dragen bij aan je zelfvertrouwen en vaak ook aan je levensgeluk.

Bij al mijn behandelingen staat jouw gezondheid voorop. Vandaar dat ik geen siliconen borstimplantaten meer plaats. Blijf daarom niet langer rondlopen met wensen of zorgen.

Neem contact op met DR. Franziska

Maak vrijblijvend een afspraak voor persoonlijk advies.

Bezorgd over je borstimplantaten

Siliconenprotheses zijn omstreden. Grootschalige onderzoeken zullen nog moeten uitwijzen waar we goed aan doen. Maar ik ben al in 2018 gestopt met het plaatsen van zulke implantaten. En ben overgegaan op het verwijderen, om met veilige methoden een beter effect te realiseren.

Dat kwam omdat ik steeds meer patiënten zag met dezelfde klachten, van pijnlijke borsten en heftige spierpijn tot chronische vermoeidheid. Het was geweldig om te zien hoe snel zij opknapten na het verwijderen van de siliconenprotheses. Ik vertel je er graag alles over.

Herken je deze klachten?

Voor het verwijderen van hun siliconenprotheses hadden mijn patiënten een samenstel van vrijwel dezelfde klachten waarvoor de huisarts niet direct een oorzaak kon aanwijzen. Heb je ook de volgende klachten:

Pijn in je borsten

Chronische vermoeidheid met ”brainfog”

Spierpijn alsof je een marathon hebt gelopen

Gewrichtsklachten, nek
en schouderklachten

Nachtzweten en hartkloppingen

Eczeem

Tintelingen in je armen
of benen

Drogen ogen en/of
droge mond

Darmklachten & Eczeem

Bezorgdheid over je implantaten is dan gerechtvaardigd.

Bezorgdheid over je implantaten is dan gerechtvaardigd. De volgende stap is verwijzing naar een internist die bekend is met door borstimplantaten veroorzaakte syndroom.

Omdat dit syndroom nog niet direct aantoonbaar is, zal de internist eerst andere oorzaken uitsluiten. Zodra hij ervan overtuigd is dat de klachten door je borstprotheses veroorzaakt – of daaraan gerelateerd- zijn, kun je overwegen je protheses te laten verwijderen om weer beter te worden.

Ik help je graag

Het is een moeilijke beslissing en die hoef je niet alleen te nemen. Kom daarom vrijblijvend met mij van gedachten wisselen over wat je het beste kunt doen. In dit gesprek kunnen we samen kijken, wat voor jou de opties zijn. Ik leg je dan uit waarom het beter is om de kapsel, het dunne vliesje dat het lichaam aanmaakt rond de siliconenprotheses, ook goed weg te halen, want daarin zijn altijd siliconendeeltjes te vinden. En mijn patiënten knappen na verwijdering van de protheses én de kapsels verbazingwekkend goed op.

Dan kijken we samen of je daarna baat hebt bij lipofilling of een borstlift.

Neem contact op

Locatie

Spreekuurlocatie
Zekveldhuidcentrum Binnendelta 2T
1261 WZ Blaricum

Operatielocatie:
Flexclinics, Soestwetering 12A
3543 AZ Utrecht

Extra informatie

BIG: 69911259601
KVK Plastisch : 82530793
KVK Cosmetisch: 82530777
BTW: NL862507728B01